вівторок, 5 червня 2018 р.

Зірковий футбольний десант у Радомишлі


«Капітан збірної України Владислав Ващук отримує м’яч у карному майданчику і влучним ударом надсилає його у ворота, відкриваючи рахунок у грі!»...
Приємно, що такі ось слова, які ще декілька років тому втішали серце кожного українського футбольного вболівальника, знову пролунали у репортажі про матч української збірної. Щоправда, вже – ветеранської. А стосуються вони поєдинку, який національна збірна України серед ветеранів провела 2 червня 2018 року в Радомишлі проти місцевого ветеранського Футбольного клубу «Радомишль».
Чудову нагоду побачити на полі нещодавніх зірок українського футболу подарували радомишльським любителям футболу новий преміум-спонсор Національної збірної команди України з футболу «Перша приватна броварня» та Телеканал «1+1» у рамках спільного проекту «Вірні збірній!». У такий спосіб вони залучають до активної підтримки головної футбольної команди країни якнайширше коло вболівальників – теж збірну, яка, слід сподіватися, підтримуватиме наших гравців незалежно від результату конкретного матчу і покаже, що українці вміють уболівати красиво та від усього серця.
Тож, охопивши 55 міст України, футбольне свято «Вірні збірній!» завітало й до Радомишля.


Шанованим гостям радомишляни піднесли коровай, учасників свята привітали міський голова Володимир Тетерський, виконавчий директор ПАТ «ПБК «Радомишль» Сергій Гавриленко, віце-президент ФФУ, президент Асоціації ветеранів футболу України Олег Собуцький (він, до речі, зіграв у складі збірної).

 







Матч ветеранських команд став яскравою родзинкою дійства, адже поруч з капітаном на поле вийшли такі знані майстри як Святослав Сирота, Сергій Попов, Богдан Шершун, Віталій Косовський, Юрій Максимов, Сергій Ковалець, Віталій Самойлов, Андрій Оксимець, Володимир Бондаренко, Олександр Венглинський, Сергій Нагорняк, Едуард Цихмейструк, яких готували до гри тренери – уславлені Анатолій Дем’яненко і Володимир Лозинський.



- Національна збірна України серед ветеранів є повноцінною футбольною одиницею, що виступає під егідою Федерації футболу України, - зазначив Анатолій Васильович Дем’яненко. – Ми проводимо благодійні матчі в підтримку ветеранів АТО, родин загиблих, українського війська, в підтримку миру та єдності в Україні, як і оцей – у Радомишлі. А ще це – чудова пропаганда футболу. Та насамперед гра, бо граємо в міжнародних поєдинках, готуємось до європейських і світових футбольних турнірів ветеранів, тому гравці команди тримають себе у тонусі і в формі.

 
І матч у Радомишлі це підтвердив. Радомишляни, слід сказати, теж, беручи участь в обласному чемпіонаті ветеранів, готувалися до поєдинку не вряди-годи. Суперники грали безкомпромісно й непоступливо, проте – коректно. І сприяла цьому впевнена суддівська робота бригади арбітрів – Олега Соболевського, Олександра Макаренка, Михайла Сорокіна.
І хоч всякчас прагнули загострювати атакувальну гру та загрожувати воротам збірної радомишляни Геннадій Король, Арсентій Головченко, Олег Міцкевич, Андрій Глистюк, Василь Лузан та їхні партнери, але зірковий клас узяв таки гору.




 







Перевага збірної відчувалась упродовж усього матчу, і в другому таймі втілилась в ще один гол, який забив Едуард Цихмейструк.
А після матчу імениті гості щедро дарували вболівальникам автографи, проводили з усіма бажаючими фотосесії, відповідали на запитання.





Потому свято продовжилось у міському парку. Тут відбулися показові виступи представників ще однієї збірної України – з футбольного фрістайлу, проводилися конкурси знавців історії головної команди країни, вікторини. І дорослі, й діти мали змогу пограти у настільний та комп’ютерний футбол, позмагатися у конкурсах на силу удару та техніку футбольної гри.





Переможці і призери цих цікавих і захопливих змагань отримали подарунки від організаторів. А ще двом місцевим щасливцям дісталися два сертифікати на поїздку разом з національною збірною України на матч у турнірі «Ліги Нації», що пройде цієї осені.
Тож примітно, що до широкого вболівальницького загалу української
збірної долучився й відчутний голос радомишлян.


Газета «Зоря Полісся», 15 червня 2018 р.

Немає коментарів:

Дописати коментар