пʼятницю, 12 жовтня 2012 р.

«Дякуємо за футбол!..»


«Не поспішайте так швидко їхати, поспілкуйтеся ще трохи з нами. Ми вас так чекали!...» - такі ось розпачливі вмовляння лунали з вуст радомишльських уболівальників на адресу футболістів-ветеранів київського «Динамо», які, втомлені виснажливим матчем з місцевою командою, від’їздили автобусом зі стадіону. Приїзд зірок уславленого клубу до Радомишля справді став непересічною подією у житті міста. Адже таке трапилося вперше. І коли ще випаде подібна нагода, сказати важко.


Тож любителі футболу, як кажуть, ловили момент і насолоджувалися невянучою майстерністю своїх колишніх кумирів. Оплесками вітали глядачі розсудливу гру легендарних Володимира Безсонова та Івана Яремчука, гострі випади Олега Саленка, Едуарда Цихмейструка і Юрія Грицини, потужні удари Сергія Закарлюки, Олександра Призетка і Віктора Хлуса… Доповнювали цю імениту компанію не менш відомі майстри шкіряного м’яча – С.Сирота, О.Венглинський, А.Оксимець, В.Самойлов.



Віктор Леоненко у якості тренера в перерві дає динамівцям дружні поради.

У другому таймі динамівську команду навіть «посилив» кандидат наук Б.Сагалаков, палкий шанувальник футболу, а ще – добрий приятель організатора цієї зустрічі, народного депутата України В.Журавського.
Радомишльські футболісти прагнули довести, що теж вміють як слід поводитися з мячем. І продемонстрували це доволі переконливо, забивши у кожному таймі по два голи. Особливо вправну гру у господарів показали В.Ящук, О.Макаренко, В.Мельник, С.Білоконь, А.Глистюк.


Щоправда, де в чому наші футболісти, здається, передали куті меду, бо проводили численні заміни, незважаючи на втому гостей. Адже динамівці прибули до Радомишля з Коростишева, де за дві години перед тим провели матч з тамтешньою командою Він, до слова, завершився унічию 3:3. Відтак поки радомишляни стали такими собі лідерами у цьому своєрідному турне ветеранів київського «Динамо» райцентрами Житомирщини. У Черняхові і Володарськ-Волинському динамівці доводили свою перевагу над місцевими футболістами – 2:0 і 6:4.


Втім перемога у таких матчах – річ другорядна, адже головне тут – можливість побачити віртуозів шкіряного м’яча, поспілкуватися з ними, навіть сфотографуватися і взяти автограф на пам’ять. І це залюбки робили всі бажаючі.



Автограф від Володимира Безсонова.

Тож дякували уболівальники динамівцям за цей приїзд зі сподіваннями, що подібні зустрічі ще будуть.



Газета «Зоря Полісся», 12 жовтня 2012 р.

Немає коментарів:

Дописати коментар